Alle nieuws

Helmond Sport maandagavond thuis tegen Jong AZ

11/03/2024 09:28

Helmond Sport ontvangt maandagavond in het GS Staalwerken Stadion Jong AZ, het wordt de zesde keer dat de Alkmaarse beloften in Helmond op bezoek komen.

Wouter van der Steen viel in de uitwedstrijd tegen Jong AZ geblesseerd uit….

De eerste ontmoeting was in maart 2018, in het daaraan voorafgaande seizoen 2016/2017 werd Jong AZ kampioen van de Tweede Divisie met promotie tot gevolg. De 3-0 zege is tot op heden de grootste thuiszege op de Alkmaarders, de Helmondse treffers kwamen op naam van Robert van Koesveld en tweemaal Jordy Thomassen. Uit de Alkmaarse basis hebben zes jaar na dato de volgende spelers hun weg gevonden in het betaalde voetbal: international Tijani Reijnders (AC Milan), keeper Nick Olij (NAC en Sparta), Owen Wijndal (Ajax en FC Antwerp), Ferdy Druijf (KV Mechelen, Rapid Wien en PEC Zwolle), Joris Kramer (Cambuur, NEC en Go Ahead Eagles), Mees Kaandorp (Almere City, De Graafschap en Telstar) en Jamie Jacobs (Cambuur en Viborg).

….en werd vervangen door Robin Mantel.

De Alkmaarse beloften slaagden er nog nooit in om in het linkerrijtje van de eerste divisie te eindigen, maar wellicht gaat het dit seizoen wel lukken. Dit moet dan gaan gebeuren met de anderhalve maand geleden van De Treffers overgekomen trainer Leeroy Echteld, hij is de opvolger van de naar het eerste elftal gepromoveerde Jan Sierksma. Onder leiding van laatstgenoemde won Jong AZ eerder dit seizoen in Wijdewormer met 2-1 van Onze Club. Een bijzonder snelle openingstreffer van Håkon Lorentzen werd nog voor de rust teniet gedaan door goals van Finn Stam en Jurre van Aken.

Lorentzen wordt door Kaars gefeliciteerd met zijn openingstreffer.

Waar Jan Sierskma als voetballer nooit in het betaalde voetbal actief was (hij was wel een uitstekende zaalvoetballer) heeft Leeroy Echteld 267 optredens op zijn naam staan. Achtereenvolgens kwam de nu 55-jarige Amsterdammer uit voor het inmiddels verdwenen HFC Haarlem, sc Heerenveen, AZ, RKC Waalwijk en Heracles Almelo. Met de eerste drie genoemde clubs speelde hij tegen Helmond Sport: eenmaal winst (8-3 met Heerenveen), eenmaal verlies (5-1 met Haarlem) en de overige vijf ontmoetingen eindigden gelijk.

In het seizoen 2018/2019 was Leeroy Echteld hoofdtrainer van het tweede elftal van Paris Saint-Germain.

Als trainer was Echteld al eens werkzaam bij AZ, o.a. als assistent van John van den Brom bij het eerste elftal. Assistent-trainer is hij op dit moment ook bij Jong Oranje.

Haal hier je tickets met 50% korting!
Premium partners
Partners CED